Noodopvang voor ouders in cruciale beroepen

 
For the English translation about emergency childcare, please click here

A.  Noodkinderopvang 0-4 en 4-12: van 7:30 tot 18:30
B.  24-uurs noodkinderopvang 0-12 jaar

Noodkinderopvang
Vanaf 11 mei zijn de locaties van KindeRdam op de gebruikelijke tijden weer (gedeeltelijk) open. Alle kinderen mogen dus weer naar de kinderopvang komen, mits zij geen gezondheidsklachten hebben.

Dit betekent niet dat de noodkinderopvang vervalt. Heb je een cruciaal beroep, moet je extra werken en kom je niet uit met je normale contractdagen? Dan mag je extra opvangdagen aanvragen. Deze opvangdagen vallen onder de noodkinderopvang.
Onze locaties Groenendaal, Vreewijk en BinnensteBuiten blijven bovendien speciaal ingericht voor 24-uurs noodopvang.

A.  Noodkinderopvang 0-4 en 4-12 jaar

Dagopvang 0-4 jaar
Alle peuterspeelgroepen en de locatie voor kinderdagopvang van KindeRdam zijn sinds 11 mei weer open op de gebruikelijke tijden. Kinderen mogen dus volgens de normale contractdagen naar de dagopvang komen, mits zij geen gezondheidsklachten hebben. Ouders met een cruciaal beroep kunnen indien nodig extra opvangdagen aanvragen. Deze dagen vallen onder noodkinderopvang.

BSO 4-12 jaar
Kinderen mogen naar de BSO komen op de dagen dat zij ook naar school gaan, ook als dat niet hun normale opvangdag is. Op de dagen dat zij niet naar school gaan, kunnen zij niet naar de BSO. Ouders met een cruciaal beroep kunnen indien nodig extra opvangdagen aanvragen. Deze dagen vallen onder noodkinderopvang.


B.  24-uurs noodkinderopvang

KindeRdam biedt op 3 locaties 24-uurs noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen:

 • In Krimpen aan den IJssel: Groenendaal, Groenendaal 3, 2922 CJ Krimpen aan den IJssel
 • In Rotterdam Zuid: Vreewijk, Beukendaal 191, 3075 LE Rotterdam 
 • In Rotterdam Noord: BinnensteBuiten, Roel Langerakweg 25, 3041 JK Rotterdam 

Aanmelden voor (24-uurs) noodkinderopvang

Wie komt in aanmerking voor (24-uurs) noodkinderopvang?
De noodkinderopvang is bedoeld voor ouders die een cruciaal beroep hebben. Als in een gezin 1 ouder een cruciaal beroep heeft of in een vitaal bedrijf werkt, verzoekt de overheid om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kunnen ouders toch een beroep doen op de noodkinderopvang. Ook als je normaal geen gebruik maakt van kinderopvang.

Cruciale beroepen zijn beroepsgroepen die de samenleving draaiende moeten houden en daarom vragen om een continue bezetting. Check hier of je beroep valt onder de cruciale beroepen/vitale processen zoals door de overheid bepaald.

Aanmelden voor noodkinderopvang
Heb je noodkinderopvang nodig en kom je hiervoor in aanmerking, neem dan contact op met onze afdeling Klantadvies: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld s.v.p. in de onderwerpregel NOODOPVANG. Onze klantadviseurs nemen snel contact met je op. Zij bekijken of wij plek hebben voor noodopvang in de buurt van je woonadres of werk.

Aanmelden voor 24-uurs noodkinderopvang in de regio Rotterdam en omstreken
Ouders die 24-uurs noodkinderopvang nodig hebben moeten zich hiervoor aanmelden bij de gemeente:

 • In Krimpen aan den IJssel
  Via KrimpenWijzer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0180 – 517 590 (bereikbaar tussen 8:30 en 17:00).
 • In Rotterdam
  Gemeente Rotterdam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (010) 498 40 15.

Voor de locaties in Rotterdam (BinnensteBuiten en Vreewijk) kunnen ouders de 24-uurs noodopvang ook aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld s.v.p. in de onderwerpregel 24-UURS NOODKINDEROPVANG.

Aanmelden als je geen klant bent bij KindeRdam
Het is belangrijk dat je gegevens bij ons bekend zijn, zodat wij de kosten voor je noodkinderopvang kunnen regelen met de overheid. We hebben ook informatie van je kind nodig, zoals een speciaal dieet, voedselallergie enzovoort. Zo kunnen we de emotionele en fysieke gezondheid van je kind borgen.

We hebben hiervoor een formulier dat je hieronder kunt downloaden en thuis alvast invullen. Neem het formulier mee op de dag dat je kind voor het eerst naar de noodkinderopvang komt. 

Geen extra kosten

Aan de noodkinderopvang zijn geen (extra) kosten verbonden. Wat houdt dit in?

 • Als je al gebruik maakte van kinderopvang bij KindeRdam, betaal je onze factuur zoals je gewend bent. Je ontvangt je kinderopvangtoeslag en de overheid compenseert je eigen bijdrage. Je ontvangt deze retour via KindeRdam.
 • Als je normaliter geen gebruik maakt van onze kinderopvang, hoef je geen kinderopvangtoeslag aan te vragen. KindeRdam brengt ook geen kosten in rekening. Wij hebben wel je gegevens nodig, zodat wij voor je kunnen regelen dat je zonder extra rompslomp aan het werk kunt blijven.

Wat moet je meenemen naar de (24-uurs) noodopvang?

KindeRdam zorgt voor luiers, voeding, drinken en fruit. Geef wel zelf een tasje mee met wat extra kleding en de favoriete knuffel van je kind. Geef bij babyvoeding ook een flesje mee.
Voor 24-uurs opvang: is je kind 4 jaar of ouder, geef dan ook een hoeslaken en kussensloop mee.

Veelgestelde vragen

De actuele lijst met veelgestelde vragen en antwoorden daarop zijn te vinden op deze pagina van de Rijksoverheid. Op onze eigen site vind je antwoord op vragen die wij van ouders ontvingen: check hier.