Kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?
In dat geval kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming door de gemeente Rotterdam. Wij vragen je het onderste gedeelte van het Formulier inkomensgegevens in te vullen en je meest recente inkomensverklaring(en) bij te voegen.

Indien je geen inkomensgegevens aan KindeRdam kunt of wilt verstrekken dan delen wij je, conform afspraak met de gemeente Rotterdam, in het hoogste inkomenstarief in. Dit kun je aangeven op het Formulier inkomensgegevens.

Geen Formulier inkomensgegevens voor 1 augustus 2016
Als wij voor 1 augustus 2016 geen Formulier inkomensgegevens hebben ontvangen, gaan wij er vanuit dat je kinderopvangtoeslag aanvraagt. Kijk verder op de pagina: 'Ik kom in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Hoe vul ik het Formulier inkomensgegevens in?'

Factuur
Ook als je geen kinderopvangtoeslag kunt aanvragen, betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage. De tegemoetkoming wordt betaald door de gemeente Rotterdam. Dit staat gelijk aan de kinderopvangtoeslag die ouders ontvangen vanuit de Belastingdienst. Per 1 september 2016 ontvang je een netto factuur met daarop het bedrag voor de eigen bijdrage. Het deel wat de gemeente Rotterdam bijdraagt aan je plaatsing wordt dus niet vermeld op de factuur.

De factuur wordt vanaf 1 september 2016 overigens alleen nog gepubliceerd in het ouderportaal Mijn KindeRdam of per mail toegezonden.