Je vindt KindeRdam kinderopvang nu ook in hartje stad!
Je vindt de kinderopvanglocaties van KindeRdam in veel wijken in Rotterdam, maar nu ook 6 locaties in Rotterdam Centrum. Dat is fijn voor ouders die werk en/of wonen in het centrum willen combineren met een fijne, professionele kinderopvang.

Onze kinderopvanglocaties in Rotterdam Centrum zijn niet alleen heel centraal gelegen, ze bieden ook net iets extra’s door iedere dag vers bereide warme maaltijden te serveren. Op onze locaties krijgen kinderen alle ruimte om talenten te ontplooien, de wereld te ontdekken en mooie herinneringen op te bouwen. Kortom, een heerlijke plek om op te groeien! En dat geldt natuurlijk voor alle locaties van KindeRdam.

Onze kinderopvanglocaties in Rotterdam Centrum

Meer weten of inschrijven?
Wil je meer weten over kinderopvang in Rotterdam Centrum? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Dat is gedurende de Coronacrisis helaas niet live mogelijk, maar we vertellen je graag online alles over.

E-mail: klantadvies@kinderdam.nl
Telefoon: 010 44 300 36Vraag een rondleiding aan!

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op voor een afspraak. Zet bij 'Opmerkingen' naar welke dagen/dagdelen je voorkeur uitgaat.

Naam ouder:*
Telefoonnummer:*
E-mail:*
Soort kinderopvang*
Locatie:*
Opmerkingen:*

KindeRdam hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Vraag je een rondleiding aan, dan vragen we je alleen om persoonsgegevens die we nodig hebben om deze rondleiding in te kunnen plannen. Door het versturen van dit formulier geef je ons uitdrukkelijk toestemming deze gegevens hiervoor te gebruiken. We gaan vertrouwelijk om met deze gegevens en stellen ze niet beschikbaar aan derden. 

Nieuwsgerig naar de andere kinderopvanglocaties van KindeRdam? Bekijk ze hier!

 

Het Steigertje is KindeRdam 
Als je in een stedelijke omgeving als Rotterdam kinderen het allerbeste gunt, bereik je soms meer door kennis en krachten te bundelen. Vanuit die gedachte geven KindeRdam en Het Steigertje sinds 2019 samen invulling aan de ambitie:  Kinderen de beste ontwikkelkansen bieden. 

Het afgelopen jaar hebben we elkaar steeds beter leren kennen en gemerkt dat we heel goed bij elkaar passen. Dezelfde bevlogen medewerkers, dezelfde klantgerichte dienstverlening en dezelfde ambitie voor kinderen in de stad Rotterdam e.o. Dus werd het tijd voor een volgende, logische stap:  we worden één organisatie.  Dat betekent dat we per 1 januari 2021 afscheid hebben genomen van de naam Het Steigertje.  

Nieuw uiterlijk, hetzelfde innerlijk 
De locaties en communicatie uitingen van Het Steigertje hebben dezelfde look & feel als KindeRdam gekregen. Daarmee dragen we naar de buitenwereld nog meer uit dat we één familie zijn.  
Het dienstenpakket blijft ongewijzigd, op de vertrouwde locatie en met dezelfde vertrouwde medewerkers.  

Warme maaltijden  
Hoewel we nu één familie zijn, blijven we op de locaties van Het Steigertje verse, warme maaltijden koken. Ouders hechten veel waarde aan gezonde en verantwoorde voeding voor kinderen. Dat geldt ook voor ons. Zeker de eerste jaren van een kind, zijn cruciaal voor het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. Door samen met anderen te eten, zet niet alleen aan tot eten, een kind leert bovendien tafelmanieren. Wij zorgen onder andere voor vaste eet- en drinkmomenten, gezonde tussendoortjes en wij stimuleren water drinken. 

Op het kinderdagverblijf en de BSO worden er daarom verse warme maaltijden geserveerd. Een kok bereidt deze maaltijden in de eigen keuken van de locatie. Alles wordt vers gemaakt, zelfs de sauzen. De menu’s zijn samengesteld in overleg met een voedingsdeskundige. Je kind krijgt hierdoor alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft. Uiteraard houden wij rekening met speciale voedingswensen, op grond van bijvoorbeeld een allergie of geloofsovertuiging.  
 
Naast het aanleren van gezonde voedingsgewoonten richten wij ons ook op voldoende beweging. Als uitgangspunt gebruiken wij het actieprogramma ‘Rotterdam Lekker Fit!’. Een fitter kind is een gezonder kind, maar vooral ook: een blijer kind. Daar zetten wij ons graag voor in! 

Het Steigertje tarieven en pakketten 
De locaties van Het Steigertje en KindeRdam hebben een ander tarief voor het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de BSO. De verschillende tarieven vind je in onze PakketWijzer

Het Steigertje locaties 
De locaties van Het Steigertje zijn verspreid over het centrum van Rotterdam. Je vindt daarom altijd een opvanglocatie bij jou in de buurt. Wel zo gemakkelijk en vertrouwd. En veilig bovendien, want al onze locaties zijn voorzien van een toegangsbeveiliging via camera. Er kan nooit zomaar iemand het pand binnentreden. Klik hieronder op de naam van een locatie, voor informatie. 

Het Steigertje Eendrachtsweg 
Een prachtige centrumlocatie, gelegen aan de Rotterdamse Westersingel en dichtbij verschillende basisscholen. 
Opvangvormen: buitenschoolse opvang 

Het Steigertje Groot Handelsgebouw 
Een ideale oplossing: werken in hetzelfde gebouw als waar je kind wordt opgevangen. Natuurlijk is deze locatie ook toegankelijk voor kinderen van ouders die niet in het Groot Handelsgebouw werkzaam zijn. Dankzij de ligging tegenover het Rotterdam Centraal Station is de locatie voor iedereen uitstekend bereikbaar. En speciaal voor anderstaligen communiceren we, als dat gewenst wordt, in het Engels. 
Opvangvormen: kinderdagopvang en peuteropvang 

Het Steigertje Kipstraat 
Midden het in centrum van het Rotterdam. De locatie is uitstekend bereikbaar en biedt meer dan voldoende parkeergelegenheid voor de deur. 
Opvangvormen: kinderdagopvang

Het Steigertje Mariniershof 
Een gemoedelijke plek, midden in het centrum van Rotterdam, waar uw kind naar hartenlust kan spelen, ontdekken en leren. 
Opvangvormen: kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Het Steigertje Nieuwstraat 
Een unieke, moderne locatie. Op steenworp afstand van de bruisende Markthal, maar waar je binnen op de locatie een natuurlijke rust ervaart. 
Opvangvormen: kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Het Steigertje Van Brakelstraat 
Gelegen in de kindvriendelijke Rotterdamse wijk Cool, vlakbij het Erasmus MC en Het Oogziekenhuis.  
Opvangvormen: kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Vragen of inschrijven? 
Wil je meer informatie over de Het Steigertje of KindeRdam locaties? Dan kun je contact opnemen met onze afdeling Klantadvies. 
Je kunt je kind natuurlijk ook direct inschrijven via ons inschrijfportaal

 

OuderTeam nieuwe cursussen in 2021 

Goede zorg voor kinderen begint bij goede zorg voor ouders 
Vanuit die overtuiging geeft KindeRdam de cursus OuderTeam. Met OuderTeam bereiden aankomende ouders zich voor op het ouderschap. 

Samen een baby krijgen is een van de mooiste dingen die er zijn. Maar na de geboorte van je kind kan het even wennen zijn aan de nieuwe situatie en je rol als ouder. Hoe gaan jullie daarmee om? Hoe verdeel je de taken, hoe bepaal je samen de opvoeding en hoe zorg je dat jullie daarnaast nog tijd hebben voor elkaar? De cursus OuderTeam bereidt jullie samen voor op het ouderschap.  

Effecten van de cursus 
De cursus is erop gericht dat jullie: 

 • Beter met elkaar samenwerken en een team worden; 
 • Een nog hechtere en warmere band met elkaar krijgen; 
 • Beter met elkaar leren communiceren; 
 • Elkaars emoties herkennen en weten hoe je daarop kunt reageren; 
 • Van elkaar weten welke verwachtingen je hebt over het ouderschap en je relatie; 
 • Minder stress ervaren. 

Door deze punten heb je als moeder minder kans op angst en een (postnatale) depressie en heeft jullie kind meer kans op een goed slaapritme, betere sociale vaardigheden en een beter welzijn. 

Het programma is een samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam, de Hogeschool Leiden, het Centrum voor Jeugd en Gezin, KindeRdam en Twinkeltje. 

Voor wie 
Jullie: 

 • Krijgen een (eerste) kind; 
 • Willen je voorbereiden op de eerste fase na de geboorte; 
 • Willen straks naast ouders ook nog steeds ‘gewoon jezelf’ en partners zijn; 
 • Vinden het leuk om andere (bijna-) ouders te ontmoeten; 
 • Wonen in Rotterdam. 

Kosten 
De cursus is gratis voor (aankomende) ouders die in Rotterdam wonen. Het aantal plekken is beperkt dus meld je snel aan. 

Onderzoek  
Aan de cursus is een onderzoek gekoppeld van de Hogeschool Leiden. Je gegevens worden anoniem verwerkt. De resultaten van dit onderzoek leveren waardevolle informatie op over wat het met (aanstaande) ouders doet om een kind te krijgen en wat zij in deze eerste periode van het ouderschap nodig hebben. 

Programma 
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten met een kleine groep ouders 
bijeenkomsten voor de bevallingbijeenkomsten na de bevalling en een digitaal programma dat je samen thuis doet. (Voorlopig worden de bijeenkomsten digitaal gehouden via MS Teams.) 

De bijeenkomsten voor de geboorte richten zich op verschillende thema’s en relatievaardigheden. Er komen onderwerpen aan bod zoals vertrouwen hebben in elkaar en hoe om te gaan met tegenslag. Maar ook praktische zaken worden behandeld, zoals de taakverdeling in de huidige situatie en als je kind er is. 

De bijeenkomsten na geboorte zijn gericht op de nieuwe situatie, als het kind er is. Het gaat bijvoorbeeld over veiligheid, hechting en temperament van het kind, maar ook over het erkennen en veranderen van conflicten of waarom het zo belangrijk is om tijd te nemen voor elkaar en elkaar te blijven steunen in de nieuwe ouderrol. 

OuderTeam wordt gegeven door een daarvoor opgeleide trainer van KindeRdam en van het CJG. 

Data 
In 2021 geeft KindeRdam samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) 6 cursussen aan kleine groepen aankomende ouders uit Rotterdam. 

Uitgerekend in mei of de eerste helft van juni 2021? 
Dan is de cursus (online) op: 

 • woensdag 24 maart en woensdag 7 april 2021 (van 19.00 tot 21.00 uur) 

Uitgerekend in juli of de eerste helft van augustus 2021? 
Dan is de cursus (online) op: 

 • Dinsdag 25 mei en dinsdag 8 juni (van 19.00 tot 21.00 uur) 

Uitgerekend half september of oktober 2021 
Dan is de cursus (online) op: 

 • Maandag 16 augustus en maandag 30 augustus  

Later uitgerekend? 
Dan kun je je natuurlijk gewoon aanmelden. We nemen contact met je op zodra de nieuwe data voor de cursussen bepaald zijn. 

Aanmelden en meer informatie 
Wil je meer informatie en/of je aanmelden neem dan contact op met Eveline van Tillo via e.vantillo@kinderdam.nlOf kijk op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Meld je aan voor OuderTeam!

Naam:*
E-mailadres ouder 1:*
E-mailadres ouder 2:*
Telefoonnummer:*

Deze cursus is alleen voor inwoners van Rotterdam.

Wonen jullie in Rotterdam?*
Wat is de uitgerekende datum? *
Akkoord beide partners: wij doen mee met de cursus OuderTeam en het bijbehorende onderzoek. Onze gegevens (e-mailadressen) worden gebruikt om ons te benaderen voor het onderzoek.*

KindeRdam hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Vraag je een rondleiding aan, dan vragen we je alleen om persoonsgegevens die we nodig hebben om deze rondleiding in te kunnen plannen. Door het versturen van dit formulier geef je ons uitdrukkelijk toestemming deze gegevens hiervoor te gebruiken. We gaan vertrouwelijk om met deze gegevens en stellen ze niet beschikbaar aan derden. 

For English translationsee below 

Voorlezen blijft een activiteit die voor alle kinderen waardevol en leuk is. Oudere kinderen kunnen de jongere kinderen ook voorlezen, zij vinden dat vaak een leuke manier om met lezen bezig te zijn. En het creëert ook een gezellig moment.

Hieronder een aantal links naar digitale prentenboeken, zo zijn ook andere boeken bij de hand. Zo kunnen vaders, moeders, zussen, broers, opa’s, oma’s, tantes en ooms die op afstand (moeten) zijn via digitale prentenboeken kinderen toch betrokken blijven door samen naar een digitaal boek te luisteren. Er kan, naar aanleiding van het verhaal, met het kind in gesprek worden gegaan. Het vraagt even oefenen, maar zo kan toch nog samen op afstand een activiteit gedaan worden.

De Nationale voorleesdagen zijn nog tot en met 30 januari. Op deze website staan voorleestips, activiteiten en is voor de jongste kinderen een film te zien waarop prinses Laurentien voorleest: https://www.nationalevoorleesdagen.nl/

Voor kinderen van groep 3 t/m 8 is er een online verhalenserie gemaakt over kinderen in quarantaine: https://www.deschoolschrijver.nl/huisarrest/

Wat voorbeelden van digitale prentenboeken, maar er zijn er op YouTube nog veel meer te vinden:

Mol wil de maan pakken

Wil je mijn vriendje zijn?

Van mug tot olifant


Kikker en het slaapfeest

Het restaurant van Olifant

Rupsje Nooitgenoeg

De Gruffalo

De krekel die niet tjirpen

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft 

Mama kwijt 

De kleine walvis >> Terug naar thuisactiviteiten

English translation

Reading to all children

Reading to children is an activity they always love. Older children can also read to the younger ones, this is a nice way for children to keep reading and it creates cosiness between children. 

Here are some links to digital picture books in English. Try talking with the children about the book they read.  
It takes some practise, but by also using digital books you will always have new books at hand. 

The Nationale voorleesdagen (National Reading Days) are until January 30th. This website contains reading tips, activities and a film for the youngest children in which Princess Laurentien reads a book: https://www.nationalevoorleesdagen.nl/  
Although the  film is Dutch, children should have no problem enjoying the book! 

An online story series about children in quarantine has been made (in Dutch) for children from groups 3 to 8: https://www.deschoolschrijver.nl/huisarrest/   
Here are some examples of nice digital picture books, but there are many more to be found on YouTube:

Handa’s surprise 

  

Can’t you sleep, little bear 

  

The mixed-up cameleon 

  

The selfish crocodile 

  

 
 
 
 

 >> Back to fun activities