Pedagoog

Linda ten Kortenaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pedagoog

Locatiemanager

Kirsten Dekker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatiemanager

Adres

Nicolaas Beetstraat 4
3027 AR Rotterdam West
Delfshaven – Spangen
T 06 - 89 99 17 65

LRK-nummer 312.178.037

 
Sinds eind 2022 is BSO Kasteel Spangen geopend: een gezellige BSO waar altijd van alles te doen is, en de kinderen zelf meedenken over de activiteiten.  

Even bijkomen, of juist in beweging komen na schooltijd 
De BSO is vooral een plek waar kinderen hun talenten leren kennen en ontwikkelen. Lekker buiten spelen en sporten, knutselen of wegdromen in een mooi boek, maar ook chillen met je vrienden en vriendinnen: veel mag, weinig moet. De BSO is ook een plek waar kinderen leren rekening te houden met elkaar. Dat is goed voor nu én voor later. 

BSO en school onder 1 dak 
BSO Kasteel Spangen zit in hetzelfde gebouw als de school, wat fijn is voor de kinderen én voor jou als ouder. We hebben er een eigen lokaal op de begane grond, en mogen gebruikmaken van het speellokaal. We doen leuke spelletjes en hebben materiaal voor alle leeftijden. De kinderen worden uitgenodigd om mee te denken over wat we gaan doen.  

Hechte samenwerking met school 
De samenwerking tussen onze BSO en de school is hecht; we werken met dezelfde thema’s en weten elkaar snel te vinden. Dit warme contact maakt dat elk kind de zorg en het onderwijs krijgt dat het nodig heeft. 



Samen met ouders: Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders.

Vakantieopvang BSO: ook in de vakanties hoeft je kind zich niet te vervelen. In de zomervakantie kunnen de kinderen deelnemen aan BSO Vakantieland: een superleuk programma met uitdagende activiteiten rondom verschillende thema's. Ook in de andere vakanties zijn er superleuke activiteitenprogramma’s.

Bereikbaarheid: tram 8, halte Spartastraat / Bus 38, halte Beukelsbrug / Van Nellefabriek

Parkeergelegenheid: er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.



OPENINGSTIJDEN

maandag:

14:30

18:30 uur

dinsdag:

14:30

18:30 uur

woensdag:

12:30

18.30 uur

donderdag:

14:30

18.30 uur

vrijdag:

14:30

18:30 uur

schoolvakanties:

07:30

18:30 uur

Ontwikkeling: daar gaat het om bij baby’s en dreumesen. Maar ontwikkeling is ook van belang voor pedagogisch professionals. Daarom werken wij voortdurend aan het verbreden van onze vakkennis. Zo laten we ons, onder andere, inspireren door de visie van de Hongaarse kinderarts en pedagoge Emmi Pikler.

Vrouw met een visie
In 1946 is Emmi Pikler hoofd van een kindertehuis in Boedapest waar ze wetenschappelijk onderzoek verricht. Ze observeert de kinderen en houdt hun ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Die bevindingen vormen de basis voor haar pedagogische visie, die in 2014 gestalte krijgt in het Pikler-verdrag. Hierin zijn de rechten van kinderen in de kinderopvang vastgelegd.

Vanuit veiligheid naar zelfstandigheid
Volgens Emmi Pikler worden alle baby’s leergierig en nieuwsgierig geboren. Een baby ontwikkelt zich het beste als hij zoveel mogelijk zelfstandig, onafhankelijk, op eigen initiatief en in eigen tempo de wereld en zichzelf kan ontdekken. Bewegen, spelen en verzorgen staan centraal. Maar het belangrijkste is een warme interactie tussen de baby en zijn verzorger(s). Om zich vrij te bewegen en zelfstandig te spelen en leren, moet een baby zich eerst veilig en vertrouwd voelen.

Pikler en antroposofie
De pedagogische visie van Emmi Pikler en onze antroposofische visie sluiten goed op elkaar aan. Vanuit de antroposofie zien we het kind als een geheel en begeleiden we de kinderen op hun weg, om te worden wie ze zijn. De inzichten van Emmi Pikler geven een waardevolle en praktische invulling aan ons pedagogisch handelen.

Na woorden volgen…
Precies, daden! Ben jij benieuwd hoe je de visie van Emmi Pikler concreet kan vertalen naar de groepsruimte of je kan helpen in het contact met de kinderen? Klik dan op de onderstaande button.

Pikler pedagoog bij KindeRdam
KindeRdam pedagoog Su’en volgt de komende twee jaar de opleiding tot Pikler pedagoog. Na elk opleidingsblok schrijft ze een blog over haar Pikler reis. 

Pikler Post over opleidingsblok 1: introductie van Emmi Pikler en bewegingsontwikkeling.
Pikler Post over opleidingsblok 2: sensory awareness
Pikler Post over opleidingsblok 3: spel en speelmateriaal

 

 

Gezond leren eten is één groot avontuur!
Kinderen willen van nature ontdekken, onderzoeken, experimenteren. De wereld ontdekken is heel leuk, maar ook inspannend. Dat kost natuurlijk energie, de juiste voedingsstoffen en vitamines. En die bieden wij elke dag aan. Want gezond eten vinden wij erg belangrijk! Tegelijkertijd vinden we dat eten ook leuk en lekker moet zijn. Samen met de kinderen gaan we op ontdekkingsreis naar nieuwe smaken en structuren.

Samen op eetavontuur!
Met vriendjes aan tafel is het proeven en ontdekken een stuk makkelijker en leuker. Omdat er gedurende de dag allerlei eet- en drinkmomenten zijn, spelen de pedagogisch medewerkers hierin een belangrijke rol. Natuurlijk bieden we verantwoorde en gezonde voeding, maar we geven ook het goede voorbeeld! We eten allemaal samen, de pedagogisch medewerkers eten dus met de kinderen mee.

Gezond eten
Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de adviezen van het Voedingscentrum. In het kort: niet te zoet, niet te zout, niet te vet en niet te veel. Bij ons is het brood altijd bruin of volkoren en we zorgen voor gezond beleg. We kiezen voor minder vet en minder zout beleg, zoals kipfilet, ham, komkommersalade, hummus, zuivelspread en hüttenkäse. Wat hoeveelheid betreft: we bieden aan, maar dringen niks op. Als een kind aangeeft dat het vol zit, dan luisteren we daarnaar.

Tussendoortjes
Tussendoortjes bestaan bij ons uit stukjes vers fruit of groente, volkoren knäckebröd of volkoren krentenbrood. Als drinken krijgen de kinderen water, (lauwe) thee zonder suiker, halfvolle melk of magere yoghurtdrank. We geven geen limonadesiroop of diksap, want daar zit te veel suiker in.

Traktaties
Omdat er regelmatig iets te vieren valt, willen we feestjes ook zo gezond mogelijk vieren. Aan ouders vragen we de traktaties zo klein mogelijk te houden en niet te calorierijk te maken. Natuurlijk denken we op de locatie graag mee over wat de kinderen kunnen trakteren. Dat kunnen ook niet-eetbare traktaties zijn, zoals stickertjes, vingerpopjes of uitdeelboekjes.

Goede gewoonten
Eetgewoonten komen vaak op jonge leeftijd al tot stand. Wist je dat je deze gewoonten vaak tot volwassen leeftijd aanhouden? Dan kunnen die gewoonten maar beter gezond zijn.